Beauty and the beast 💄

Foundation-addicts, nagellakverzamelaars en lipstickqueens, you’re in luck! Antwerpen bruist niet enkel van de kledingwinkels, ook aan de make-up lovers werd gedacht. Denk aan ICI-paris XL, MAC, Lush, IU, Yves Rocher en zoveel meer. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste make-up winkels in Antwerpen.

 

MAC

Mac Cosmetics is een merk dat werd opgericht door Esteé Lauder en was oorspronkelijk enkel bedoeld  voor make-up artiesten maar wat zijn we blij dat tegenwoordig iedereen het merk kan kopen! Het merk werkt regelmatig samen met celebrities en heeft zo al lijnen uitgebracht met Ellie Goulding, Star Wars, Caitlyn Jenner, Zac Posen, Rihanna en zelfs Barbie. Mac heeft een uitgebreide collectie foundations, mascara, nagellak en moisturizers maar staat vooral bekend om zijn uitgebreid gamma lippenstiften en lipliners. Een echte aanrader om eens binnen te wandelen bij je bezoek aan Antwerpen!

TIP: Je kan er, op afspraak, ook terecht om jezelf te laten opmaken door een echte make-up artist.

Adres: Schrijnwerkersstraat 21, 2000 Antwerpen
Openingsuren: ma-za: 10u – 18u
Website: http://www.maccosmetics.be/

 

ICI PARIS XL

Antwerpen heeft maar liefst 3(!) vestigingen van ICI Paris XL. Keuze genoeg dus om op zoek te gaan naar je favoriete parfum of make-up. Met ruim 13.000 producten is ICI Paris XL één van de grootste beautyshops in België. De winkel werd al 10 keer verkozen tot beste ‘Beste winkelketen van België’ in de categorie ‘Parfums’ dus je kan er van op aan dat je daar geholpen zal worden.

TIP: Ook hier kan je, op afspraak, gemaquilleerd worden door een make-up artist.

Adres : Abdijstraat 63, De Keyserlei 28-30 en Meir 103, 2000 Antwerpen
Openingsuren:
alle vestigingen zijn open ma-za: 09u30-18u
Website:
 http://www.iciparisxl.be/

 

LUSH

Bij Lush kan je terecht voor verse, handgemaakte producten. Ze bieden een uitgebreid gamma beautyproducten aan, gaande van zonnecrème en make-up tot shampoo en parfums. In de winkel kan je bijna alle producten uittesten en krijg je informatie en tips aangepast aan jouw lichaam/huid. De producten in de winkel kunnen duur lijken voor sommigen maar vergeet niet dat alles vers en met de hand wordt gemaakt. Zeker een bezoekje waard!

TIP: Probeer zeker eens de gezichtsmaskers en de bruisballen.

Adres: Leysstraat 9, 2000 Antwerpen
Openingsuren:
ma-za: 10u-18u
Website:
https://www.lush.nl/

 

COSMETICARY 

Elke makeup lover weet dat je cosmeticary niet kan buitenwandelen met lege handen. Het is dé beautywalhalla voor elke vrouw én man. Cosmeticary biedt een ruim gamma producten aan voor vrouwen én mannen. Het is één van de duurderde beautywinkels in Antwerpen maar zeker een bezoekje waard. Deze winkel verkoopt producten van onder andere: Christophe Robin, Bobbi Brown, Kiehl’s en Laura Mercier.

Adres: Huidevettersstraat 38, 2000 Antwerpen
Openingsuren:
ma: 12u-18u en di-za: 10u-18u
Website: http://www.cosmeticary.com/

 

MUD

De makeup designory is zonder twijfel de grootste internationale school voor ‘make up artistry’ ter wereld. Hier kan je ontelbaar veel opleidingen volgen om een volleerde MUA (make up artist) te worden. Je kan in de vestiging van Antwerpen niet alleen opleidingen volgen, je kan er ook de producten kopen! Je vindt er make-up voor je ogen, lippen, huid en een hele collectie aan make-up borstels. De prijzen in de winkel zijn vergelijkbaar met die van Mac cosmetics maar zijn het geld zeker waard!

Adres: Kammenstraat 62, 2000 ANTWERPEN 
Openingsuren:
ma-za: 10u-18u
Website:
https://www.makeupdesignory.be

 

YVES ROCHER

De winkels van Yves Rocher zijn gevestigd in 88 landen en ja hoor, ook in België. In Antwerpen alleen al zijn er 3 vestigingen. Yves Rocher is een ideale winkel voor wie van producten op plantaardige basis houdt of graag eens bioproducten test. Bovendien zijn alle producten dierproefvrij! De prijzen variëren enorm naargelang het product dus er is zeker voor ieder wat wils, ook voor mannen!

TIP: Nog niet klaar voor de zomer? Yves Rocher verkoopt ook afslankproducten en voedingssupplementen!

Adres: Centraal station: Pelikaanstraat 3, 2018 Antwerpen | Abdijstraat 18, 2020 Antwerpen | Grand Bazar: Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen
Openingsuren:
ma-za: 9u-19u | ma-za: 9u-18u |ma-za: 10u-18u30
Website:
http://www.yves-rocher.be/

 

SHU UEMURA

Shu Uemura werd opgericht in Tokyo door een man die later zijn naam aan de winkel gaf. Het is een gekend beautymerk, zeker in Amerika. De producten zijn van erg goede kwaliteit en zijn erg gewild bij de de makeup geeks. De winkel heeft sinds enkele jaren een vestiging in Antwerpen en daar zijn we erg blij om. De producten die te koop zijn op de website, zijn (nog) niet leverbaar in België. Daarom is het ideaal dat we hier onze eigen winkel hebben om de nieuwste lippenstiften en oogschaduws aan te schaffen. Allen daarheen dus!

Adres: Huidevetterstraat 38, 2000 Antwerpen
Openingsuren:
di-za: 11u-18u
Website:
http://www.shuuemura-usa.com/  

Uiteraard zijn er ook winkels zoals H&M, Zara en &Other Stories waar je je make-up kan halen. Lees zeker het artikel ‘Shop ’till you drop‘ en kom meer te weten over deze winkels!

loveAndMakeupLogo

One thought on “Beauty and the beast 💄”

Comments are closed.